$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+14° Київ +18° Варшава +9° Вашингтон

Розвідка Міноборони назвала чисельність російських військ на окупованому Донбасі

Олег Бесараб 30 Листопада 2020 20:18
Розвідка Міноборони назвала чисельність російських військ на окупованому Донбасі

На території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей знаходиться 35-тисячне військове угруповання агресора, із них 3 тисячі – це кадрові військові РФ.

Такі цифри назвав  представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, передає пресслужба відомства. Він уточнив, що за даними військової розвідки України, штатна чисельність російських окупаційних військ у так званих 1 та 2 армійських корпусах складає 35,5 тисяч осіб. У них проходять службу близько 3 тисяч кадрових військових ЗС РФ.

Проте останнім часом відмічається відтік військовослужбовців з частин 1 та 2 АК та зменшення мобілізаційного ресурсу, оскільки внаслідок важких соціально-економічних умов велика частина населення так званих «республік» виїжджає на територію Росії. Загалом укомплектованість окупаційних військових об’єднань на сході України складає до 80%. Коли таку ситуацію з'ясувала комісія генерального штабу ЗС Росії, окупанти почали в авральному порядку вживати заходів. Зокрема російська окупаційна адміністрація почала всіляко блокувати виїзд за межі квазіреспублік чоловіків віком від 18 до 50 років.

Раніше військова розвідка розповіла, як терористи використовують перемир’я на Донбасі.

Також розвідка назвала втрати терористів на Донбасі у 2019 році.

Командувач ООС представив беззаперечні докази російської агресії на Донбасі членам американської делегації.

Також повідомлялося, що на підконтрольну Україні територію втік один з екс-ватажків «ДНР» – колишній «глава ЦВК ДНР».