Суд зняв арешт з акцій Полтавського ГЗК

Поділитися:

Суд повторно зняв обмеження на відчуження 50,3% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Про це заявили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що комбінат належить Ferrexpo AG Switzerland, єдиному акціонеру підприємства, мажоритарним власником якого є олігарх Костянтин Жеваго. Це рішення не може підлягати сумніву.

Слід зазначити, що суд першої інстанції наклав обмеження 19 червня цього року. 6 жовтня намагалися оскаржити це рішення, але безрезультатно. А в листопаді група подала в суд, і ці обмеження все-таки скасували.

Загалом, обмеження не впливають на володіння акціями, але забороняють їх передачу. Це пов’язано зі справою банку Фінанси і кредит, колишнім власником якого є мажоритарний акціонер Ferrexpo Костянтин Жеваго. Він фігурує в кримінальній справі про розтрату 2,5 млрд грн банку Фінанси і кредит. 27 вересня бізнесменові заочно повідомили про підозру. Його також оголосили в розшук. Він заперечує будь-які звинувачення. Через цю кримінальну справу акції гірничорудної компанії Ferrexpo подешевшали.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд продовжив арешт Максиму Микитасю. Екс-глава будівельної корпорації «Укрбуд» залишиться під вартою до 24 грудня. Розмір застави залишився на рівні 100 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд України відмовив у розгляді касаційних скарг до Мін’юсту, «Ощадбанку», «Укрексімбанку», таким чином були підтримані рішення про опис і арешт 92,79% акцій компанії «Укртелеком». Як відомо, компанія належить ТОВ «ЕСУ» Ріната Ахметова. Трохи раніше припис отримала і виконавча служба.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ