Окупанти в Криму заявляють, що в 2020 році на півострів з РФ переселилися сім тисяч осіб

 

Цього року до Криму з Росії переселилися сім тисяч осіб.

Про це повідомив на засіданні підконтрольного Кремлю кримського уряду голова російського парламенту Криму Володимир Константинов у понеділок, 30 листопада, передає видання “Крим.Реалії”.

“У нас баланс населення міграційний +7 тисяч на цю хвилину. Ми проводили економічну раду, за десять місяців до нас приїхало, і це плюсовий баланс, 7 тисяч осіб, причому традиційних кримчан у нас йде зменшення. Ось це зростання йде за рахунок міграції”, – повідомив Константинов.

При цьому він поскаржився на дефіцит будівельників у Криму.

За даними пресслужби офісу генерального прокурора України, за час анексії Криму Росією півострів залишили майже 48 тисяч осіб. Водночас здійснюється активна колонізація півострова росіянами.

У Міністерстві з питань реінтеграції окупованих територій України звернули увагу на те, що до початку анексії населення в Севастополі становило 400 тисяч осіб. У відомстві вважають, що більшість новоприбулих – російські військові, і наполягають, що мова йде про навмисне заміщення населення міста.

У березні 2020 року Кримстат повідомив, що, за офіційними даними, на півострів з Росії після 2014 року в’їхали понад 172 тисячі осіб: з них у Криму зареєструвалися 96 тисяч, у Севастополі – 76 тисяч.

Як інформувала “Новинарня“, із Севастополя потягом у Росію відправили першу партію призовників.

Читайте також:
У Криму російські військові тренувалися наносити ракетні удари по ворожому кораблю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна