$ 39.47 € 42.18 zł 9.77
+12° Київ +7° Варшава +12° Вашингтон

Відео: обрані депутати на Закарпатті після присяги заспівали угорський гімн

Олег Бесараб 30 Листопада 2020 21:51
Відео: обрані депутати на Закарпатті після присяги заспівали угорський гімн

У Сюртівській об'єднаній територіальній громаді на Закарпатті її глава і депутати після складання присяги заспівали гімн Угорщини.

Відео зі співаючими іноземний гімн депутатами опубліковано на сторінці  «Закарпаття ТОП» у Facebook.

Більшість в Сюртівській місцевій раді отримала «Партія угорців України» - 12
з 22 депутатів, п'ять - самовисуванці, троє від «За майбутнє» і двоє - «Слуги народу».

За даними «Закарпаття ТОП», правоохоронні органи ніяк не відреагували на інцидент, як раніше не реагували на розпалюючі міжнаціональну ворожнечу заяви нинішнього глави ОТГ. «Про «подвиги» цього одіозного екс-глави Сюртівської сільської ради вже писали в ЗМІ. На жаль, правоохоронні органи скромно мовчать. На місці колишнього клубу зараз ресторан, приміщення сільради виставлено га продажу, але.... правоохоронці мовчать» -  вказує «Закарпаття ТОП».

Тим часом, на Закарпатті СБУ перевіряє доброчинний фонд через можливе втручання у політичну ситуацію в Україні. Під час обшуків у ньому виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану «Велику Угорщину» та створення етнічної автономії на Закарпатті.



Також досудове слідство вивчає факти підтримки окремими українськими публічними діячами державних органів сусідньої країни у веденні підривної діяльності, в тому числі у вчиненні дій з ознаками державної зради.

Раніше на Закарпатті Фонд Демократичної ініціативи провів опитування, яке показало сепаратистські настрої жителів регіону. Тільки 1% опитаних бачить його окремим від унітарної України.

Прокуратура Закарпатської області відкрила провадження за заявами в ЗМІ та обігу голови Закарпатської ОДА в справі про масштабну роздачу державних земель. Йдеться про виділення 200 га землі протягом двох днів в.о. начальника Управління Госгеокадастра області.

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував втручання угорських чиновників в місцеві вибори на Закарпатті. Міністр висловив обурення через дії іноземних представників влади.

Вільна економічна зона на західній Україні, про яку говорив глава Офісу Президента Андрій Єрмак, може бути запущена на Закарпатті. Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.