fbpx
Сьогодні
21:22 30 Лис 2020

У Центрі протидії корупції заявили, що "група Разумкова" має намір скасувати тюремне ув'язнення за брехню в деклараціях

Фото obozrevatel.com

Депутати з групи спікера ВРУ Дмитра Разумова зареєстрували у Верховній Раді законопроект щодо відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та за неподання суб'єктом декларування декларації. Депутати пропонують карати посадовців виключно штрафами та громадськими роботами.

Про це повідомили в Центрі протидії корупції.

Відзначається, що в даному законопроекті відсутнє покарання у вигляді позбавлення волі. Раніше санкція статті передбачала два роки тюремного ув'язнення за недостовірне декларування на суму понад 500 тис. грн.

"Відсутність ув'язнення за брехню в деклараціях – це диверсія проти декларування (покарання просто не буде працювати) і насмішка над справедливістю, оскільки звичайних людей за 1000 грн садити для депутатів не проблема, а ось чиновників за брехню на мільйони садити – не можна", – прокоментували в ЦПК.

Серед підписантів законопроекту голова Верховної Ради Дмитро Разумков, його перший заступник Руслан Стефанчук, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, депутати ЄС Ірина Геращенко, представники Батьківщини Сергій Власенко та Сергій Соболєв. Серед підписантів законопроекту немає представників ОПЗЖ і "Голосу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: