В Раді зареєстрували законопроект, який має відновити покарання за брехню у е-деклараціях

На сайті Верховної Ради з'явився спільний законопроект монокоаліції та опозиції, який має вивести Україну із конституційної кризи

В Раді зареєстрували законопроект, який…
Фото: "Слово і діло"

Про це повідомляє Depo.ua.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №4441 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації". Авторами законопроекту є низка депутатів, зокрема, із "Європейської Солідарності", "Слуги народу", "Батьківщини" та "За майбутнє".

Законопроект передбачається запровадження кримінальної відповідальності окремо за умисне неподання декларації та за декларування недостовірної інформації із відповідною диференціацією міри покарання в залежності від розміру різниці між достовірними та недостовірними відомостями, які підлягають декларуванню.

Суворість покарання буде залежати від того, чи перевищує така різниця 3000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, при цьому кримінальна відповідальність починається у разі, якщо така різниця перевищує 500 прожиткових мінімумів.

Також підвищується межа різниці між достовірними та недостовірними відомостями, за якої наступає адміністративна відповідальність - до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Нагадаємо, сьогодні, 30 листопада, спікер Дмитро Разумков заявив, що вихід з конституційної кризи затягнеться в часі.

Читайте також: Три законопроекти найближчим часом: Як робоча група щодо КСУ долатиме конституційну кризу

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme