Реклама

Українське морозиво і заморожені напівфабрикати відповідають нормам і вимогам ДСТУ

Експерти Асоціації українських виробників підтвердили, що морозиво і заморожені напівфабрикати повністю відповідають нормам і вимогам ДСТУ.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Асоціація українських виробників „Морозиво і заморожені продукти“ спільно з операторами ринку, що входять до її складу, знову в вересні-жовтні 2020 року протестували морозиво і заморожені напівфабрикати українських брендів. Такі дослідження проводяться вже п’ятий рік поспіль в рамках програми контролю якості харчових продуктів, яка започаткована Асоціацією українських виробників „Морозиво і заморожені продукти“», — йдеться в повідомленні.

За цей час в лабораторіях «Укрметртестстандарт» і «Київоблстандарт-метрологія» було досліджено понад 90 зразків морозива і близько 50 зразків заморожених напівфабрикатів.

«Відібрані зразки були передані для досліджень у ДП „Всеукраїнський державний науково-виробничий центр стандартизації, метрології, сертифікації та захисту прав споживачів“. Щоб отримати цілісну та об'єктивну картину даних якості, продукцію перевіряли за фізико-хімічними, органолептичними показниками», — додають у службі.

В результаті експерти в черговий раз підтвердили, що всі протестовані зразки повністю відповідають нормам і вимогам відповідних ДСТУ.

«Цей фактор відіграє важливу роль для споживачів, у яких акценти в харчуванні сьогодні все більше зміщуються в сторону якісної та безпечної їжі, це дуже важливий фактор, який стимулює їх інвестувати свої гроші в продукцію вітчизняних компаній і, відповідно, в своє здоров'я», — підкреслюють у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, українці витрачають половину своїх доходів на їжу.



Поділитись

 

Стежте за головними новинами агробізнесу в Україні та світі на Agravery.com , на сторінці Facebook , у Telegram або підпишіться на нашу розсилку, відправивши лист з темою "Розсилка" на [email protected] .

 

Тільки зареєстровані користувачі можуть коментувати

Увійти Зареєструватися

Comments (0)

Реклама
Реклама
Реклама