Штат Аризона підтвердив перемогу Байдена

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Штат Аризона підтвердив перемогу Байдена

Gage Skidmore / Flickr

Штат Аризона підтвердив результати президентських виборів й віддав всі 11 голосів виборщиків Джо Байдену. Про це повідомляє CNN.

Держсекретар штату Аризона демократка Кеті Гоббс заявила, що виборчий процес був «найнадійнішим у новітній історії, попри необґрунтовані твердження про зворотне».

Губернатор штату Дуг Дусі і генеральний прокурор Марк Брнович разом з головою Верховного суду Аризони Робертом Брутінелем були свідками сертифікації, як того вимагає закон штату.

Губернатор Дусі заявив, що підпише офіційну документацію 30 листопада і передасть її секретарю Сенату США, щоб новообраний сенатор від Аризони Марк Келлі міг скласти присягу якомога швидше.

Нагадаємо, що Аризона один з найбільших штатів у США. Після президентських виборів Дональд Трамп вимагав провести там перерахунок голосів через ймовірні фальсифікації. Але у штаті суддя відхилив позови кампанії Трампа, Республіканського національного комітету і Республіканської партії штату після того, як адвокати визнали в суді, що позов не вплине на результат президентських виборів.