МЗС Угорщини назвало неприпустимими обшуки СБУ на Закарпатті та викликало посла України

Павло Калашник, фото
Павло Калашник
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто розкритикував обшуки Служби безпеки України в Товаристві угорців Закарпаття. Також Будапешт поскаржиться в НАТО.

Відеозвернення він опублікував у Facebook.

«На жаль, в Україні знову продовжуються незрозумілі політичні гойдалки стосовно угорських партій та угорської меншини», — наводить переклад «Мукачево.нет».

Сіярто додав, що через «неприпустимість таких дій» МЗС викликало посла України Любов Непоп, щоби «висловити своє незадоволення діями керівництва України в Києві».

Також міністр розповів, що 1 грудня зустрічатиметься із відповідальним з питань НАТО, аби обговорити питання подальшого блокування членства України в альянсі, бо сьогоднішні дії української влади, каже Сіярто, «перекреслили усі цивілізовані та європейські стосунки між країнами».

Зазначимо, що «Мукачево.нет» підтверджує обшуки саме у представників KMKSZ — Угорська культурна асоціація Закарпаття. 

Сьогодні, 30 листопада, СБУ повідомила про обшуки в одній із закарпатських організацій через підозру у сепаратизмі та пропагуванні так званої «Великої Угорщини».

У контексті сьогоднішніх подій можна згадати заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби від 6 листопада про те, що він домовився з угорським колегою Петером Сіярто «перегорнути сторінку» у відносинах між країнами. Є підозра, що все йде не так, як планувалось.



Поділитися: