Економіка

В Україні з січня зросте абонплата на газ

В Україні з січня зросте абонплата на газ

З 1 січня 2021 для 20 обласних газорозподільних компаній-операторів ринку розрахункова вартість транспортування газу підвищиться на близько 80%.

Про це йдеться у заяві на сайті Національної комісії з питань енергетики і комунальних послуг.

Схвалити та оприлюднити на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій проєкти постанов НКРЕКП про встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу”, — йдеться в рішенні комісії від 25 листопада.

Зокрема мова йде про ПрАТ “Гадячгаз”; ПАТ “Донецькоблгаз”; АТ “Київгаз”; АТ “Київоблгаз”; ВАТ “Кіровоградгаз”; ПрАТ “Коростишівгаз”; ПрАТ “Кременчукгаз”; АТ “Лубнигаз”; АТ “Луганськгаз”; ПАТ “Маріупольгаз”; ПрАТ “Мелітопольгаз”; АТ “Одесагаз”; АТ “Полтавагаз”; ПрАТ “Тернопільгаз”; ПрАТ “Тернопільміськгаз”; ПрАТ “Уманьгаз”; АТ “Херсонгаз”; АТ “Черкасигаз”; ПрАТ “Шепетівкагаз”; ПрАТ “НГХП “Сірка”; ДП “Кременецьке УПРГ”; ТзОВ “Спектргаз”.

Зазначається, що рішення НКРЕКП стосується виключно плати за доставлення природного газу. На нього формується на ринкових принципах, а споживачі можуть вільно вибирати собі будь-якого постачальника.

Нагадаємо, “Нафтогаз” повідомив ціну на газ для населення у грудні 2020 року. 

Раніше у “Нафтогазі” попередили про зростання ціни на газ.

Також глава Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус  заявив, що ціна на газ буде зростати до кінця зими.

Крім того, в уряді пообіцяли, що ціни на газ в нинішньому опалювальному сезоні будуть нижчими, ніж у минулому. 

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.