Угорське МЗС викликало посла України через обшуки СБУ на Закарпатті та пообіцяло звернутися до НАТО

Угорське МЗС викликало посла України через обшуки СБУ на Закарпатті та пообіцяло звернутися до НАТО

Фото: Associated Press

Сіярто заявив, що завтра зустрінеться із відповідальним з питань НАТО, щоб обговорити питання подальшого блокування членства України.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто назвав обшуки Служби безпеки України в Товаристві угорців Закарпаття "політичними гойдалками щодо угорських партій та угорської меншини". Сіярто повідомив, що з огляду на це, угорське дипвідомство викликало посла України Любов Непоп.

Відео зі зверненням він оприлюднив 30 листопада у Facebook.

"На жаль, в Україні знову продовжуються незрозумілі політичні гойдалки щодо угорських партій та угорської меншини. Через неприпустимість таких дій викликали Посла України в Угорщині Любов Непоп задля того, аби висловити своє незадоволення діями керівництва України в Києві", — наводить переклад слів Сіярто "Mukachevo.net".

Міністр також зазначив, що завтра зустрінеться із відповідальним з питань НАТО, щоб обговорити питання подальшого блокування членства України. Оскільки, за його словами, "сьогоднішні дії української влади перекреслили усі цивілізовані та європейські стосунки між країнами".

 

Kiállunk a kárpátaljai magyarokért!

Minden nemzetközi fórumon kiállunk a kárpátaljai magyarokért!

Опубліковано Szijjártó Péter Понеділок, 30 листопада 2020 р.

"Mukachevo.net" зазначає, що сьогоднішні обшуки СБУ на Закарпатті відбулися у представників Товариства угорців Закарпаття. 

Нагадаємо, 30 листопада СБУ повідомило, що наразі перевіряється інформація про причетність іноземного фонду до діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України. Зокрема, вивчається можливе втручання у внутрішні справи нашої держави та заподіяння шкоди державній безпеці України через фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі регіони нашої країни.

Так, під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану "Велику Угорщину" та створення етнічної автономії на Закарпатті.

Повʼязані теми:

Наступна публікація