Ковельський УТОС відсвяткував півсторічний ювілей

16 Травня 2019, 10:43
Під час заходу 3490
Під час заходу

Півстолітній ювілей з часу заснування відзначила Ковельська міськрайонна організація Українського товариства сліпих (УТОС).

Тут зуміли об’єднати людей, на долю яких випали непрості випробування, повідомляють у Ковельській міськраді.

Літопис Ковельського  осередку УТОСу детально переповіла  ведуча Світлана Смітюх.

Уже 10 років поспіль територіальну організацію очолює Світлана Осійчук. Вона продовжує справу своїх попередників, піклуючись про людей з вадами зору, а їм у житті приходиться нелегко.

На адресу цієї жінки лунали слова шани і поваги, побажання сил, терпіння і мудрості, хорошого здоров’я.

Варто сказати, що у Ковелі міська влада тісно співпрацює з організацією. Ковельчани з І і ІІ групою інвалідності по зору отримують різні види допомог, їм надається фінансова підтримка. Осередок забезпечено необхідним приміщенням.

Зі святом ювілярів привітав заступник міського голови Ігор Прокопів. Він подякував голові правління Світлані Осійчук, активістам за працю, плідну громадську діяльність, участь у житті міста та вручив відзнаки  міського голови, матеріальну допомогу і квіти.

На урочистості завітали також представники правління Волинської обласної організації УТОС місцевої влади Ковельського, Старовижівського і Турійського районів, з якими  співпрацює громадська організація.

Незрячі приходять в осередок не тільки зі своїми проблемами, а й поспілкуватися, знайти собі справу до душі. Тут працюють гуртки  вокального співу, шахово-шашковий, голосного та літературного читання.

Неодноразово   радував своїми виступами член Товариства, соліст з проникливим  голосом Василь Сукач з Турійщини . Він неодноразово займав призові місця серед художніх колективів УТОСу в Україні та за кордоном.

На святі присутні також мали можливість почути пісні у його виконанні. Зачарувала всіх своїм голосом і Лілія Кручик зі Старовижівщини.

Також у цей день подбали про хороший настрій учасників зустрічі відомі у нашому місті колективи – «Награш», «Колорит», Еліт-Мюзік.

Довідка.

Ковельська міська первинна організація УТОСу була заснована у 1969 році, її  очолив  Микола Шумілін.   Згодом  роботу першого голови продовжили Ганна Бугайова та Надія Федорук.  В січні 1981 року  головою  правління була обрана Ірина Клинова,  яка віддала цій справі 28 років.  Сьогодні осередком керує Світлана Осійчук.

В 1976 році при організації УТОС було відкрито  бібліотеку, книжковий фонд якої й понині складається з озвученої літератури на касетах та дисках, книг рельєфно-крапковим та плоским шрифтом.

На обліку в Ковельській організації УТОС перебувають люди з інвалідністю зору міста Ковеля, Ковельського, Старовижівського та Турійського районів.








 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39