В Італії почався наймасштабніший за всю історію судовий процес над мафією

В Італії почався наймасштабніший за всю історію судовий процес над мафією

На лаві підсудних – понад 300 осіб

В Італії почався наймасштабніший за всю історію судовий процес над мафією
фото Shutterstock

Один із наймасштабніших процесів у справі мафіозного угрупування почався в Італії. Про це повідомило в середу, 13 січня, агентство ANSA, на яке посилається Deutsche Welle.

Суд над підозрюваними представниками мафіозного угрупування «Ндрангета» і їх можливими спільниками стартував в Калабрії на півдні країни. На лаві підсудних загалом – понад 300 осіб. Їх звинувачують у членстві в злочинному синдикаті, вбивствах, незаконному володінні зброєю, наркоторгівлі і вимаганнях.

Серед  обвинувачених є колишні політики, чиновники, бізнесмени і поліцейські. Як очікується, в якості свідків з показаннями виступлять близько 900 осіб, включаючи колишніх членів «Ндрангети», готових порушити негласний «кодекс честі», який передбачає відмову від співпраці з державою.

У місті Ламеція-Терме, де проходить процес, збудовано спеціальний комплекс. Там можуть розміститися близько 1000 чоловік при дотриманні необхідних заходів дистанціювання в умовах пандемії. Ряд свідчень буде заслухано також і в форматі відеоконференцій.

«Ндрангета» – одне з найбільш впливових сучасних мафіозних угруповань в Італії. Воно займається торгівлею зброєю, людьми і наркотиками, має багатомільярдні обороти. У 2016 році її членів вже звинувачували в махінаціях в будівельному бізнесі і при операціях з нерухомістю на півночі Італії після двох руйнівних землетрусів у 2012 році.

Нагадаємо, Європол викрив в Іспанії масштабний центр торгівлі людьми.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло