Oxford University Press

Оксфордський університет оцифрував і виклав онлайн світову літкласику

17.01.2021

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Oxford University Press, кафедра Оксфордського університету, анонсувала новий цифровий ресурс — Oxford World’s Classics. Це — платформа, на якій викладені повністю оцифровані 300 класичних літературних творів. Від драм та есеїв 18-го століття до вікторіанських романів кінця 19-го століття, повідомляє Publishing Perspectives.

Електронні видання укомплектовані сучасними додатковими матеріалами з повними примітками та коментарями, пояснювальними записками, бібліографіями, ілюстраціями та глосаріями.

 

За словами розробників, нова онлайн-версія серії розроблена з урахуванням побажань користувачів. Функціонал сайту є простим та інтуїтивним, що дозволяє охопити широке коло читачів з різними цифровими навичками.

 

Оцифрування матеріалів прискорила пандемія та локдаун.

 

«‎Минулого року ми переконалися у важливості надійних цифрових продуктів на тлі обмежень через пандемію COVID-19», – пояснює Девід Кларк, керівник академічного підрозділу Oxford University Press.

 

За його словами, подібні цифрові продукти дозволять продовжувати дослідження незалежно від місця проживання чи певних катаклізмів. Це допоможе постійно розширювати доступ та надавати користувачам можливість досліджувати не лише те, що є в найближчій бібліотеці.

 

Раніше колекція класики не була зібрана в одному місці. Сьогодні ж користувачам доступні оригінальні переклади: від Джейн Остін д Федора Достоєвського, Еміля Золя, Льва Толстого, Чарльза Дарвіна та інших.

 

Доступ до оцифрованих матеріалів можуть отримати бібліотеки, студенти та викладачі ВНЗ.

 

Нагадаємо: раніше укладачі Oxford English Dictionary додали до словника кілька термінів, пов’язаних з епідемією коронавірусу