Політика

Імпічмент Трампа: Джуліані розповів про стратегію команди захисту чинного президента США

Імпічмент Трампа: Джуліані розповів про стратегію команди захисту чинного президента США

Фото: REUTERS

Адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані заявив, що входить в команду захисту глави держави у справі про імпічмент. Наразі йде підготовка доводів про те, що твердження Трампа про шахрайства на виборах не є підбурюванням до насильства.

Про це Джуліані розповів в інтерв’ю телеканалу ABC News.

“Вони (демократи, – ред.) заявили, що всякий раз, коли Трамп говорить про шахрайство на виборах – чи я, чи хтось ще, – ми підбурюємо до насильства… Якщо ми можемо довести, що це правда чи, принаймні, правда настільки, щоб бути легітимною точкою зору, то це вже не войовничі слова”, – сказав адвокат.

На його думку, якщо захисту Трампа вдасться довести, що заяви про фальсифікації на виборах хоча б частково відповідають дійсності, це позбавить демократів ключового аргументу.

Джуліані також не виключає, що Дональд Трамп буде давати свідчення під час розгляду.

“Якщо вони вирішать довести справу до суду, він повинен відхилити імпічмент як повністю незаконний. Це єдиний імпічмент, який пройшов за скільки – два дні, три?”, – зазначив правозахисник.

Джуліані припустив, що рішення суду може створити прецедент, коли конгрес за пару днів зможе виносити імпічмент по будь-якому питанню кому завгодно.

Адвокат впевнений, що слова Трампа не можна розглядати як підбурювання до насильства ще й тому, що між заворушеннями і виступом президента був часовий проміжок.

Раніше у ЗМІ повідомили, що Трамп піде з Білого дому лише вранці у день інавгурації Байдена.

Нагадаємо, що 13 січня Палата представників Сполучених Штатів Америки оголосила імпічмент 45-му президент США Дональду Трампу.

Крім того, Майк Пенс виступив проти відсторонення з посади Дональда Трампа.

6 січня і прихильники Трампа раніше увірвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, де проходила процедура затвердження підсумків голосування колегії вибірників, які оголосили 14 грудня про перемогу на виборах президента США демократа Джозефа Байдена. В результаті сутичок загинуло 5 осіб.

П’ятий Президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко вважає, що останні події у Вашингтоні – це наслідок політичної безвідповідальності і справжній виклик американській демократії.

Крім того, Трамп  заявив, що не прийде на інавгурацію Джо Байдена. 

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.