• Головна
  • Не обливайте холодною водою: як у Рівному рятували жінку з епілептичною хворобою
11:39, 19 січня 2021 р.

Не обливайте холодною водою: як у Рівному рятували жінку з епілептичною хворобою

Не обливайте холодною водою: як у Рівному рятували жінку з епілептичною хворобою

Учора в маршрутному таксі №57 у Рівному під час поїздки рівнянці стало зле. До «швидкої» одразу надійшло декілька викликів від різних людей, одні зазначили, що дівчина без свідомості, інші – що у неї може бути епілептичний напад. Про це повідомляють у Рівненському обласному центрі екстреної медичної допомоги.

Першим повідомив про випадок чоловік. Йому диспетчер порадив покласти дівчину та повернути голову на бік. Очікували на бригаду медиків вони на вулиці Київській поблизу 12 школи.

На мить прибуття медиків дівчину наглядали двоє осіб. Вони через незнання облили її холодною водою. Проте медики наголошують, що робити такого категорично не можна! Адже це може спровокувати наступний судомний напад, не говорячи вже про те, що на вулиці температура повітря 18 градусів морозу.

«Пацієнтці 20 років. Вона була у свідомості. Загальмовано відповідала на запитання. Її перемістили у карету швидкої допомоги. Медики оглянули. Вкрили ковдрою та внутрішньом‘язево ввели препарат сибазон. Пацієнтка повідомила, що у неї епілептична хвороба. Напад стався через те, що не вчасно прийняла протиепілептичний препарат», – розповіла старша лікарка оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Любов Волинець.

До лікарні дівчину не госпіталізовували, вона відмовилася від транспортування до медзакладу. Тим часом медики нагадують! Ні в якому разі не можна обливати людину, якій стало зле, холодною водою у мороз, особливо, коли не відомо, яка причина поганого самопочуття. Потрібно дотримуватися рекомендацій диспетчера швидкої допомоги.

Читайте нас в Телеграмі: https://t.me/Rivne0362ua

Підписуйтеся на нашу сторінку у фейсбуці: https://www.facebook.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#епілептичний напад #допомога #перша медична допомога #швидка #медики #новини #новини Рівного #новини Рівненщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...