Як морози «змінять» платіжки за газ на Рівненщині

Та що нині робить уряд

З настанням морозів на Рівненщині зросло споживання газу для опалення будинків. Від початку року кількість спожитого палива виросла майже удвічі, говорить перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін:

Якщо брати статистику за період з 1 січня по сьогоднішній день, то споживання природного газу збільшилося на 0,8 млн кубів, або 84%. З 0,95 млн кубів до 1,74 млн на сьогодні. 

А от зекономити вдалося комунальним закладам, каже Сергій Подолін. За минулий рік через карантин бюджет області зберіг майже 32 мільйони гривень. Найбільше це стосується закладів освіти:

Щодо економії коштів у нас є узагальнена інформація.

  • Світло: 2,2 млн кВТ/год. Це 5 млн грн.
  • Газ: 1,2 млн куб, або 4,8 млн грн.
  • Тепло: 6 тис. гігакалорій – 10,2 млн грн.
  • Централізоване водовідведення: 37,3 тис. млн кубів, або пів мільйона гривень.
  • Альтернативне паливо: 3,8 млн грн.
  • Загальна економія склала 31,8 млн грн.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін

До слова, чиновник прокоментував і цьогорічне встановлення урядом граничної ціни на газ. За його словами, це дозволить зменшити середню платіжку на 500 гривень.

Крім того, від НКРЕКП очікують встановлення граничної межі тарифу на розподіл газу вже найближчим часом. Він має бути не вищий за 1,79 грн/куб. Це зменшить тариф на розподіл по дрібних облгазах на 50 та більше відсотків.

Крім того, рішення про встановлення граничної ціни на газ не означає, що уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень