СЬОГОДНІ: П’ятниця, 29.03.2024, 10:28

У 2020 році за сприяння Держпраці роботодавці Рівненщини легалізували трудові відносини з 8191 працівником

З метою легалізації заробітної плати та належного оформлення роботодавцями трудових відносин фахівці Управління Держпраці у Рівненській області здійснили 382 інспекційні відвідування.

Під час контрольних заходів встановлено 284 працівника, які працювали без укладення (оформлення) трудового договору, 13 працівників було допущено до роботи без повідомлення ДФС та 53 працівника виконували роботу на підставі цивільного договору.

За результатами інспекційних відвідувань складено 382 акти. На усунення виявлених порушень посадовим особам підприємств, організацій внесено 140 приписів. За частиною третьою ст.41 КУпАП складено та передано до суду 65 протоколів.

З метою унеможливлення фактичного допуску працівників до роботи без оформлення трудового договору (контракту), на неповний робочий час у разі фактичного виконання ними роботи у повний час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування фахівці Управління Держпраці здійснили протягом 2020 року 5741 інформаційне відвідування суб’єктів господарювання різних галузей.

Загалом, у 2020 році у результаті заходів контролю, інформаційно-роз’яснювальної роботи та на виконання вимог приписів роботодавці Рівненщини належно оформили трудові відносини з 8191 працівником.