fbpx

На Рівненщині надходження податку на доходи фізичних осіб перевищили 5 мільярдів гривень

Діліться інформацією з друзями:

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомили, що за 2020 рік платники податків області  сплатили 5256,9 млн. грн. ПДФО до бюджетів усіх рівнів.

Приріст надходжень до аналогічного періоду минулого року становить 545,6 млн. грн., а це на 11,6% більше, ніж у 2019 році.

Із загальної суми надходжень ПДФО до місцевих бюджетів Рівненщини надійшло 3925,5  млн. грн., до державного бюджету – 1331,4 млн. гривень.

«Саме надходження податку на доходи фізичних осіб, які складають 71% від загальних надходжень до місцевих бюджетів, найбільшою мірою впливають на фінансову стабільність громад. Саме тому повна легалізація праці повинна бути пріоритетним завданням не лише для фахівців податкової служби та органів місцевого самоврядування, а й всіх мешканців територіальних громад. Оскільки розмір фінансового забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні знаходиться в прямій залежності від розміру надходжень цього податку», – наголошує начальник податкової служби області Віталій Чуй.