Водохреще у новому форматі: як святкує Львів у карантин (фоторепортаж)

IMG_5499

Цього року Водохреще вперше за багато часу пройшло у Львові без масового загальноміського освячення води, а більшість традиційних локацій для пірнання в ополонку так і лишилися порожніми.

Щорічне загальноміське освячення води відбулося цього разу без великої кількості вірян. Через карантинні обмеження в місті ввели новий формат: вранці на площі Ринок встановили ємність із освяченою водою, де кожен охочий міг набрати її для себе. Містяни, що прийшли на площу Ринок за освяченою водою, відзначали, що такий формат зручний саме відсутністю скупчення та черг біля ємності, які зазвичай утворювалися раніше.

А от з пірнанням в ополонку цього року у Львові ситуація змінилася кардинально. На традиційних локація розвісили оголошення від міської ради про те, що через карантин львів’янам варто утриматися від пірнань. У пару «Погулянка», наприклад, навіть не дозволили прорубити ополонку. Місцевий охоронець розповів кореспонденту, що з самого ранку молоді люди спробували це зробити, але він повідомив їм, що має інструкцію викликати на такий випадок поліцію. Тому це місце для пірнань сьогодні так і залишилося порожнім.
А от біля джерела на Високому Замку люди таки пірнали, проте загалом в місті не було масових занурень та скупчень людей біля озер чи ставків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: