Рада хоче скасувати перенесення робочих і святкових днів

Поділитися:

У парламенті України з’явився зареєстрований проект закону про практично повне скасування перенесення робочих днів після ряду свят. Законопроект опублікований на офіційному порталі Верховної Ради України.

У пояснювальній записці автори документа представили таку логіку. Більшість установ і організацій в нашій країні працюють 5 днів з двома вихідними на тиждень. Тому, на думку законодавців, обов’язковий зайвий робочий день буде важким для співробітників, навіть якщо він запроваджується на тимчасовій основі. У законопроекті допускається перенесення робочого дня тільки за згодою всіх працівників підприємства.

Як сказано в пояснювальній записці до проекту закону, через перенесення робочих днів падає ефективність праці. Крім цього, страждає імідж країни – в Європі перенесення робочих днів не існує.

Нагадаємо, в Трудовому кодексі залишиться положення, згідно з яким вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого, якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним днем.

Також раніше ми написали про те, що Кабмін переніс робочі дні у 2021 році.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ