Виші самі вирішать, як навчати студентів після локдауну - МОН

Шкарлет вважає, що студенти мають продовжити навчання в змішаному форматі або очно
Важливо
Виші самі вирішать, як навчати студентів після локдауну - МОН
Фото: Kaushal Moradiya з Pexels
19 Січня 2021, 16:25
читать на русском

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет повідомив, як навчатимуться студенти після закінчення "січневого локдауну".

За сприятливої санітарно-епідемічної ситуації студенти закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти мають продовжити навчання в змішаному або очному форматах, - написав у своєму Telegram-каналі очільник МОН.

Міністр наголосив на тому, що заклади освіти самостійно схвалюватимуть рішення щодо строків та форм навчання після завершення заходів посиленого карантину.

Читайте також

Заклади вищої освіти, маючи широку управлінську автономію та враховуючи епідситуацію в кожному окремому регіоні, самостійно вирішуватимуть, коли та в якій формі організовувати навчання, – зазначив міністр (досьє Шкарлета).

За його словами, низка спеціальностей і більшість професій потребують практичного навчання, а тому важливо організувати студентські та учнівські практики з дотриманням карантинних заходів.

Раніше Міністр освіти та науки України назвав необхідним та важливим повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання.

Також МОН вивчає можливість повернення учнів молодших класів до очного навчання.

1