$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+10° Київ +7° Варшава +13° Вашингтон

Затоплення судна в Туреччині: врятовані українські моряки повертаються додому

Ілона Завальнюк 19 Січня 2021 17:17
Затоплення судна в Туреччині: врятовані українські моряки повертаються додому

П’ятеро українських моряків, яких врятували після затоплення суховантажу Arvin біля берегів Туреччини, прибули до Анкари. Звідти вони найближчим часом відправляться до України.

Моряки подякували дипломатам, владі і турецьким рятувальникам, а також лікарям, які опікувались ними після порятунку. «Коли прибув катер берегової охорони ніби відкрилося друге дихання, з’явилися нові сили», - заявив один із моряків, передає Укрінформ.



«Як посол України, як громадянин України, хотів би подякувати українським властям, турецькій стороні за те, що врятували українських моряків, ризикуючи своїм життям. Вражений героїзмом військових берегової охорони. Незважаючи на надскладні погодні умови, коли висота хвиль сягала 6 метрів, рятувальники з берегової охорони прийшли на допомогу і, ризикуючи власним життям, врятували шістьох моряків. У таких випадках слів подяки не буває забагато», - зазначив Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Cуховантаж «Арвін» затонув біля провінції Бартин (Туреччина) 17 січня унаслідок шторму. За даними МЗС України, на борту перебувало 12 осіб  – 10 українців та 2 росіян.

Врятувати вдалось 5 громадян України та одного росіянина. Моряки розповіли, що корабель затопило через кілька хвилин після того, як почувся хруст.

На сьогодні турецькі рятувальники виявили тіла 3 моряків з затонулого судна, серед яких й громадянин РФ – капітан.  Операція з пошуку ще трьох українських моряків триває.