$ 39.59 € 42.26 zł 9.8
+12° Київ +8° Варшава +23° Вашингтон

У Навального оприлюднили розслідування про «найбільший секрет Путіна»

UA.NEWS 19 Січня 2021 17:37
У Навального оприлюднили розслідування про «найбільший секрет Путіна»

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального оприлюднив розслідування про так званий палац президента РФ Володимира Путіна під Геленджиком в Краснодарському краї. Напередодні суд в Хімках відправив опозиціонера на 30 діб в СІЗО після його повернення з Німеччини.

Розслідування провели до того, як Олексій Навальний потрапив в реанімацію, але оприлюднити його опозиціонер вирішив після повернення в РФ, говориться у відповідному фільмі.

«Існує одне місце, потрапивши куди, можна зрозуміти про Володимира Путіна все. Це місце в Росії охороняється найбільше, фактично держава в державі, і це найбільший путінський секрет, який оберігають сотні, навіть тисячі людей - від невідомих охоронців, садівників і будівельників до найбагатших і знаменитих людей в Росії. Один секрет. Одна будівля. І ми в ній побуваємо. В гостях у Путіна. На власні очі переконаємося, що ця людина через свою тягу до багатства абсолютно збожеволіла. Дізнаємося, чиїми грошима і як фінансується ця розкіш, і як прямо зараз і останні 15 років дається найбільший хабар в історії і будується найдорожчий в світі палац», - розповів опозиціонер в передмові.

Так званий «Палац Путіна» - Резиденцію на мисі Ідокопас почали будувати в 2005 році і зводили протягом 5 років на чорноморському узбережжі неподалік від Геленджика. Про те, що це будинок президента РФ, в 2010 році розповів бізнесмен Сергій Колесников. Він оцінив вартість проекту в мільярд доларів.

У розслідуванні Фонд боротьби з корупцією розкриває схему фінансування будівництва палацу і показує його інтер'єр.

«У нас не просто розслідування, а психологічний портрет. Дуже хочеться зрозуміти, як простий радянський офіцер перетворився на божевільного, схибленого на грошах і розкоші. І готового руйнувати країну і вбивати заради своїх скринь із золотом», - каже Навальний.

Територія навколо палацу займає сім тисяч гектарів і належить ФСБ. На території «палацу Путіна» є льодовий палац, церква, чайний будиночок площею 2500 квадратних метрів і підземний тунель з виходом до моря. А поруч розташовані виноградники, шато і устрична ферма.

«Найбільш секретний об'єкт в Росії. Це не заміський будинок, не дача і не резиденція - це ціле місто, а скоріше, королівство. Тут неприступні забори, свій порт, власна охорона, церква, свій пропускний режим, безпольотна зона і навіть власний прикордонний пункт», - відзначили в ФБК.

На території працюють тисячі людей, яким заборонено приносити з собою навіть простенький мобільний телефон з камерою. Машини оглядають на кількох КПП, за допомогою дзеркал і ями з відеокамерами, обшукують багажники і бардачки.

«Уявляєте собі князівство Монако? Це маленька, але все ж окрема країна. А тут володіння розміром з 39 князівств Монако. Побудований палац так, щоб до нього не можна було підібратися ні по землі, ні по морю, ні по повітрю», - зазначають у Навального.

Зараз палац ремонтують, так як він постраждав через цвіль. В ході ремонту триває будівництво нових об'єктів.

Також журналісти у фільмі розкрили «формулу путінської корупції»: на Путіна нічого не записано, все майно оформлено на різних людей, на перший погляд не пов'язаних між собою. Особисті гроші президента зберігаються у тих, з ким він познайомився 30 років тому.



Російському опозиціонеру Олексію Навальному загрожує 2 роки і 6 місяців колонії, просити більший термін у прокуратури немає права, заявила адвокат політика Ольга Михайлова. Судове засідання було перенесено з 29 січня на 2 лютого.

Європейський парламент у зв'язку з арештом російського опозиціонера Олексія Навального провів дебати. Відповідна резолюція може бути прийнята вже на цьому тижні.

Російського опозиціонера Алексєєва Навального затримали під час проходження паспортного контролю в аеропорту «Шереметьєво» 17 січня.

Сполучені Штати Америки та Євросоюз закликали Росію негайно відпустити опозиціонера. У відповідь суд над опозиціонером Олексієм Навальним перенесли з 29 січня на сьогодні, 18 січня на 12:30. Про це повідомила прес-секретар політика Кіра Ярмиш.

Міністерство закордонних справ України випустило заяву з приводу затримання російського опозиціонера Олексія Навального. Ця ситуація означає «продовження Кремлем ганебної практики наступу на права людини і придушення свободи слова в Росії».

Російському опозиціонеру Олексію Навальному обрали запобіжний захід прямо в відділі поліції управління МВС по місту Химки.

Затримання та арешт російського опозиціонера Олексія Навального погіршить імідж Росії на світовій арені хоча б тому, що політика намагаються відправити за ґрати за два дні до інавгурації Джо Байдена. США і ЄС готові ввести санкції проти РФ за порушення прав людини. Україна повинна отримати максимальну користь від внутрішньої війни російських еліт, а також їх компрометації в очах цивілізованого суспільства.