Справа Шеремета: суд залишив Антоненка під вартою попри проблеми зі здоров'ям

Наступне засідання призначили на 2 лютого
Справа Шеремета: суд залишив Антоненка під вартою попри проблеми зі здоров'ям
Андрій Антоненко (фото: УНІАН)
19 Січня 2021, 17:41
читать на русском

Шевченківський райсуд Києва не задовольнив клопотання захисту фігуранта справи про вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка щодо зміни йому запобіжного заходу. Підозрюваного залишили під вартою.

Відповідне рішення суд ухвалив на сьогоднішньому засіданні.

Адвокат Дмитро Круговий попросив суд відпустити Антоненка під особисте зобов'язання через погіршення стану його здоров'я у СІЗО. Однак суд не задовольнив цього прохання.

Суд ухвалив: клопотання захисників залишити без задоволення. Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає, - сказала уддя Оксана Голуб.

Також адвокат наголосив на тому, що дружина підозрюваного захворіла, а її діагноз наразі невідомий. Дітям наразі немає з ким перебувати.

Він (Антоненко – ред.) так само може бути вдома, може отримувати медичну допомогу, займатися сімейними справами – і виконувати будь-які обов’язки, які на нього може покласти суд своїм рішенням. Він - публічна особа, він не має можливості переховуватися, зокрема, в Україні, бо, серед іншого, про нього знає велика кількість людей, - сказав інший адвокат Антоненка Станіслав Кулик.

Після наради суд все ж залишив це клопотання захисту без задоволення. Суддя оголосила, що розгляд справи відкладається до 2 лютого на 14:00, і на тому засіданні має розпочатися дослідження матеріалів справи.

Читайте також

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

28 вересня 2020 року розпочався розгляд справи по суті.

17 грудня 2020 року суд Києва залишив під вартою фігуранта справи про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка, попри наявні симптоми коронавірусу.

Читайте більше у нашому матеріалі"Зеленський, Аваков? Хто відповість, якщо підозрювані у вбивстві Шеремета невинні".

1