Таких в області буде 67. Виявлятимуть недугу у людей методом ПЛР-тестування. В обласному управлінні охорони здоров'я кажуть, ці пункти замінять роботу мобільних бригад. Тестування за направленням сімейного лікаря - буде безкоштовним. У Рівному центрів для забору біологічного матеріалу пацієнтів є п'ять. В одному з них побували і наші журналісти.

Рівнянка Наталія Крапич сьогодні здає тест на коронавірус. На вихідних дівчина відчула симптоми цієї недуги та звернулася до свого сімейного лікаря. Він порадив їй здати тест в одному з пунктів Рівного. Дівчина каже, процедура тестування не з приємних.

За рекомендаціями МОЗу мобільні бригади, які тестували хворих на коронавірус замінили пункатами забору біологічного матеріалу пацієнтів. Директорка одного з п'яти таких пунктів у Рівному Людмила Рибчук зауважила, так для людей буде комфортніше. Адже так мешканці самі зможуть прийти і здати тест на ковід, а не чекати вдома людей у костюмах.

У пункті здачі тестів на коронавірус, що знаходиться у Рівненському центрі громадського здоров'я роблять два види тестів швидкі та ПЛР. При чому, якщо вас на тест направив сімейний лікар, він є безкоштовним. Також тут роблять тестування і для людей, які хочуть поїхати, або уже приїхали з-за кордону. Натомість мобільні бригади медиків не зникнуть.

Медична сестра Рівненського громадського центру здоров'я Ірина Винярчук розповідає у день приймає мінімум 50 пацієнтів, хоча здебільшого кількість тестувальників сягає за сотню. Жінка хоча, аби до неї зверталося якомога менше людей, а для цього нагадує, варто дотримуватись усіх протиепідеміологічних правил.

Нагадаємо у Рівному функціонує п'ять пунктів тестування на коронавірус. Вони знаходяться на вулицях Макарова, Фабричній, Драгоманова, Олександра Олеся та Жоліо - Кюрі.

Читайте також: Як рівняни святкують Водохреще