Мешканець Луганщини облаштував домівку біля підвалу одного з житлових будинків. Про цю історію днями повідомили патрульні поліцейські. Шукали житло безхатьку чи не усім містом. Його навіть поселили у притулок та звідти він втік. Пропонували кімнату у гуртожитку - відмовився. У люті морози чоловік продовжує жити на вулиці, разом із своїм собакою. Чому відмовляється покидати своє "помешкання", розповість Павло Невесенко.

Не дивлячись на прохання мешканців будинку, піти туди де чоловікові буде тепліше він відмовляється. До Рівного Олександр потрапив 2014-го коли в Україні почалася війна на Сході. Відтоді й живе без даху над головою. Йому пропонували поселитись в будинку для безхатьків, але так званому Олександру Невському там не сподобалося. Каже, жити біля підвалу йому комфортніше.

Про чоловіка, який живе без даху над головою стало відомо із соцмереж речниці патрульної поліції Оксані Юрченко. Жінка каже, йому хотіли допомогти чи не усім містом, однак ситуація ускладнюється тим, що чоловік сам не хоче жити у притулку.

Мешканці будинку біля якого оселився безхатько добре знають місцевого Олександра Невського. Приносять йому та його вірній подрузі собаці Мордочкі їсти та теплі речі.

Сам чоловік їхати з цього місця не хоче. Не боїться і морозів. Каже, свого часу пройшов важку школу життя - сидів за гратами та втратив усіх своїх близьких. Та навіть якщо й вдасться вмовити безхатька переїхати до притулку чи кімнати у гуртожитку, як йому пропонували - він зробить це лише за одної умови.

Ще один мешканець будинку Тарас Іванович знає чому місцевий безхатченко не хоче покидати свою так звану домівку.

Сам же Олександр Невський запрошує до себе в гості міського голову Рівного Олександра Третяка.

Поки чоловік відмовляється від пропозицій поселитись у притулку для безхатченків чи у якомось іншому місці. Продовжує разом із улюбленою собакою жити просто неба. Місцеві жителі переживають аби чоловік не замерз, живучи надворі. Просять, аби влада знайшла вихід із ситуації. Але, як показує практика - людині не допоможеш, якщо вона сама цього не хоче.

Читайт також: На Рівненщині 9-річний хлопчик провалився під лід