facebook
--:--
--:--
Ввімкнути звук
Прямий ефiр
Аудіоновини

В ОБСЄ не надали пояснення щодо появи «громадських радників» від Росії — Гармаш про засідання підгрупи ТКГ

1x
--:--
--:--
Орієнтовний час читання: 3 хв

На засіданні політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі були присутні «громадські радники» від угруповань так званих «ДНР» та «ЛНР».

Про це повідомив в етері Громадського радіо представник окремих районів Донецької та Луганської областей у ТКГ від України Сергій Гармаш.

Підтримайте Громадське радіо на Спільнокошті

«Цих людей навіть офіційно не представили. Ми не знаємо, хто це та яка в них роль. Вранці представник ОРДЛО від Росії у політичній підгрупі ТКГ Родіон Мірошник написав у Telegram-каналі, що вони ввели у склад делегації так званих представників «ДНР» та «ЛНР».

Це нібито відповідь на появу представників переселенців в українській делегації. Тобто на нашу появу. Це був такий дзеркальний, але потворний хід з боку Росії. Ми представлені нотою МЗС України, а ким заявлені ці «громадські радники» – незрозуміло. Хоча представники Росії з ОРДЛО заявили, що також представлені нотою МЗС, проте яким – не сказали», – зазначив Гармаш.

Він додав, що українська сторона звернулася до координатора політичної підгрупи від ОБСЄ П’єра Мореля, який не пояснив появу нових представників від Росії.

«П’єр Морель почав нам розповідати те, що розповідає дуже довго: що у цих переговорах існує традиція не питати про статус учасників цих перемовин. Проте тоді виникає питання: з ким ми ведемо переговори? А також у чому сенс переговорів, якщо на засідання може прийти будь-хто, при тому, що це закритий дипломатичний процес», – зазначив представник окремих районів Донецької та Луганської областей у ТКГ Сергій Гармаш.

Щодо своїх слів про те, що 21 січня засідання ТКГ буде «бурхливим», Гармаш сказав наступне.

«Думаю, українська делегація буде офіційно ставити питання щодо появи «громадських радників», бо ця поява фактично нівелює весь Мінський процес. Якщо туди приходитиме хто завгодно – без офіційного статусу та визначених повноважень – тоді втрачається сенс спілкування».

Нагадаємо, 19 січня відбулося засідання політичної підгрупи  Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі, на якій були присутні невідомі люди, що назвалися «громадськими радниками» від угруповань так званих «ДНР» та «ЛНР». Про це представник окремих районів Донецької та Луганської областей у ТКГ від України Сергій Гармаш повідомив у Facebook.

За його словами, МЗС Росії не надсилало жодних нот на Тристоронню контактну групу щодо розширення їхньої делегації. Гармаш додав, українська сторона запитувала в координатора політичної підгрупи від ОБСЄ П’єра Мореля. Проте той, як зазначив Гармаш, сказав, що на переговорах не прийнято підіймати питання статусу учасників».

9 червня 2020 року Україна долучила до роботи групи з політичних питань Тристоронньої контактної групи заявлених з боку української делегації представників тимчасово окупованих Росією окремих районів Донецької та Луганської областей, зокрема, журналістів Сергія Гармаша і Дениса Казанського.

Громадське радіо випустило додатки для iOS та Android. Вони стануть у пригоді усім, хто цінує якісний розмовний аудіоконтент і любить його слухати саме тоді, коли йому зручно.

Встановлюйте додатки Громадського радіо:

якщо у вас Android
якщо у вас iOS

Поділитися

Може бути цікаво

Мобілізація 500 тисяч: Сирський розповів про аудит, який зменшив цю цифру

Мобілізація 500 тисяч: Сирський розповів про аудит, який зменшив цю цифру

10 хв тому
Хвилі економії пішли по всьому сектору державних закупівель — журналіст Ніколов

Хвилі економії пішли по всьому сектору державних закупівель — журналіст Ніколов

1 год тому
Полисіння дітей у Чернівцях 1988 року: науковець спростовує версію радянської влади

Полисіння дітей у Чернівцях 1988 року: науковець спростовує версію радянської влади

1 год тому
Громадське радіо відкриває 3 вакансії: YouTube, PR та SMM

Громадське радіо відкриває 3 вакансії: YouTube, PR та SMM

2 год тому