Конкурент Tesla Lucid Motors виходить на біржу з оцінкою у $24 млрд

Конкурент Tesla Lucid Motors виходить на біржу з оцінкою у $24 млрд

Наразі у Lucid Motors немає готового масового виробництва

Конкурент Tesla Lucid Motors виходить на біржу з оцінкою у $24 млрд
фото foter.com

Виробник електромобілів Lucid Motors вирішив стати публічною компанією. Як повідомляє Bloomberg, компанія обрала для себе нетрадиційний процес IPO та використає інструмент під назвою SPAC. Lucid домовилась про злиття з Churchill Capital IV Corp., яка вже торгується на біржі.

Капіталізація автовиробника оцінюється в $24 млрд. Ця угода є найбільшою з серії за участю стартапів з виробництва електромобілів, які сприяють зростанню інтересу інвесторів до такого типу автомобілів.

Угода принесе компанії близько $4,4 млрд готівкою. Lucid планує використати отримані кошти для випуску автомобілів і розширення свого заводу в Аризоні. Наразі у компанії немає готового масового виробництва.

Агентство зазначає, що злиття є найбільшим вливанням капіталу в Lucid з того часу, як державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії інвестував понад $1 млрд у 2018 році. Угода включає в себе приватне розміщення на $2,5 млрд.

«Я розглядаю SPAC як інструмент, ще один важіль, який може прискорити нашу траєкторію», – сказав Bloomberg генеральний директор Lucid Пітер Роулінсон. – Це технологічне змагання. Tesla розуміє це. Ось чому вона настільки цінна, але у Lucid також є технології».

Очікується, що угода з Lucid буде завершена в ІІ кварталу 2021 року.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло