Стефанчук пропонує Раді провести «дерадянізацію» законодавства. Вже зареєстрував проєкт

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Стефанчук пропонує Раді провести «дерадянізацію» законодавства. Вже зареєстрував проєкт

Космач Олександр / УНІАН

Віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт «Про дерадянізацію законодавства України» (№ 4284), який передбачає скасування більше ніж тисячі актів законодавчих органів СРСР та УРСР. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

«Кількість чинних нормативно-правових актів в Україні набагато перевищила один мільйон. 90% законопроєктів, які розглядаються Радою, — це зміни та доповнення до чинного законодавства. Велика кількість законів обернено пропорційна їхній якості. І якщо збережуться такі тенденції, то ми і далі без єдиного системного підходу будемо продукувати величезну кількість нормативно-правових актів, які не забезпечують основного — якості українського законодавства», — вважає Стефанчук.

Він заявив про необхідність насамперед позбутися законодавчого «сміття». «Законопроєктом скасовується понад тисячу актів законодавчих органів СРСР та УРСР. Крім цього, ми вже готові передати Кабінету міністрів понад 5 тисяч актів СРСР та УРСР, які можна визнати такими, що не застосовуються на території України», — додав віцеспікер.

  • Перед цим Стефанчук також став ініціатором законопроєкту про скасування переходу на зимовий та літній час.
  • Зазначимо, раніше у ЗМІ з посиланням на джерела писали, що президент Володимир Зеленський хотів би бачити на посаді голови Верховної Ради чинного віцеспікера Руслана Стефанчука. Причиною цього називають те, що спікер парламенту Дмитро Разумков «від самого початку роботи намагався провадити незалежну від Офісу президента лінію». Але поки, додають журналісти, ОП вирішив «не форсувати зміну керівництва парламенту, а для початку медійно прокачати Стефанчука».
  • У «Слузі народу» цю інформацію називають «чутками». Глава партії Олександр Корнієнко стверджує, що не бачив «ніякої конфронтації ані між президентом і Разумковим, ані між Разумковим і Стефанчуком».