Виконавча влада Львова провалила підготовку бюджету розвитку, – заява ЄС

Новини 23 Лютого, 2021 402

Проєкт бюджету розвитку Львова не готовий до ухвалення на сесії Львівської міської ради 25 лютого. Такий висновок зробили депутати фракції «Європейська Солідарність» у ЛМР після обговорення цього питання на засіданні 22 лютого.

Про це пише Четверта студія з посиланням на заяву ЄС.

Члени фракції наголосили на тому, що через певні причини підготовка бюджету розвитку до розгляду відбувається непрозоро та неконструктивно.

По-перше, немає чіткості у розумінні щодо його частки, яку потрібно виділити на покриття боргових зобов’язань Львівської міськради за 2020 рік, а також на початок 2021 року. Депутати усвідомлюють, що місто повинно виконати свої зобов’язання перед виконавцями, підрядниками та кредиторами, щоб не втратити їхню довіру. Однак виконавча влада ігнорує вимогу депутатів надати вичерпний перелік боргових зобов’язань Львова.

Лише після того, як ми відокремимо кошти на покриття боргів, у депутатів з’явиться розуміння того, яку ж реально суму Львів може виділити на фінансування нових проєктів. Зрозуміло, що цих коштів буде недостатньо для того, щоб задовольнити всі запити.

Виконавча влада, проте, не виробила та не представила депутатам бачення щодо пріоритетів розвитку Львівської тергромади з врахуванням потреб всіх територій, а також й потреби швидкої реакції на виклики, які пов’язані з коронавірусом. А це також суттєво гальмує завершення процесу підготовки проєкту бюджету розвитку до ухвалення.

Фракція Європейська Солідарність звертається до керівництва виконавчої влади Львова, передусім міського голови Львова Андрія Садового, з вимогою виправити ці недоліки та пришвидшити підготовку всіх матеріалів й документів, які необхідні для ухвалення бюджету розвитку Львова.

Коментарі

Позначки: , , ,