Днями КП «Луцьке підприємство електротранспорту» отримало чотири новеньких тролейбуса «Богдан Т70117» – відмінне поповнення до шести раніше поставлених машин тієї ж марки. Тут вперше на українських тролейбусах встановили інноваційну систему знезараження повітря в салоні. Вона була розроблена фахівцями луцького «автоскладального заводу №1» і в жовтні минулого року отримала патент № 144745, пише «Автоцентр».

Суть винаходу полягає в установці бактерицидних опромінювачів двох типів. Зокрема, в салоні переданого для Луцька тролейбуса знаходяться два бактерицидних опромінювача і два бактерицидних опромінювача-рециркулятора.

Бактерицидний опромінювач-рециркулятор – це пристрій закритого типу, який може використовуватися під час руху тролейбуса, незалежно від присутності або відсутності пасажирів в салоні. Він є абсолютно безпечним і не вимагає провітрювання салону.

Що ж стосується іншого бактерицидного опромінювача, то цей пристрій відкритого типу, який призначений для кварцування салону прямими ультрафіолетовими променями. Використання цього виду знезараження можливо тільки при відсутності людей в салоні: наприклад, на кінцевих зупинках. Застосування безозонових ламп не вимагає додаткових витрат часу на провітрювання салону після кварцування.

Таким чином, установка на тролейбуси «Богдан» запатентованої системи знезараження повітря в салоні допоможе в боротьбі з поширенням коронавірусу та інших небезпечних інфекційних мікроорганізмів.