UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Львівській області розвиватимуть культуру за 12 млн гривень

На розвиток культури області виділили 12 млн гривень

Юрій Богун
Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Львів
У Львівській області розвиватимуть культ…

Львівська ОДА розробила Комплексну програму розвитку культури Львівської області на 2021 – 2025 роки, її затвердили під час сесії Львівської обласної ради, пише Depo.Львів.

Відтак, розвиток культури у межах цієї Комплексної програми складатиметься з 10-ти напрямів, на які упродовж цього року передбачено фінансування в сумі 12 млн гривень.

Серед них: популяризація української мови і культури в Україні та за кордоном, підтримка Народних домів, бібліотек, мистецьких шкіл та музеїв, підтримка мистецьких ініціатив та видатних творчих особистостей, а також відзначення державних свят, ювілеїв, визначних подій загальнодержавного та регіонального рівня.

Основний акцент програми – це підтримка закладів культури обласного підпорядкування, а також покращення їх матеріальної бази, зважаючи на вимоги сучасності, зокрема закупівля мельтимедійних засобів, музичних інструментів, світлового обладнання, сценічних костюмів тощо.

Новий і важливий напрям Комплексної програми розвитку культури Львівської області на 2021 – 2025 роки – це підвищення кваліфікації працівників галузі культури Львівської області, в рамках якого заплановано проведення практичних навчань для працівників народних домів, музеїв, бібліотек та мистецьких шкіл.

Цьогоріч напрацьовано низку нових проєктів. Зокрема, з ініціативи Львівської облдержадміністрації, Львівської національної філармонії та родини Мирослава Скорика започатковано конкурс молодих композиторів ім. Мирослава Скорика, який покликаний підтримувати талановитих українських композиторів.

Поряд з конкурсами ТОП-10 Народних домів та ТОП-10 Мистецьких шкіл у 2021 році вперше відбудеться конкурс ТОП-10 Бібліотек, що дасть можливість забезпечити бібліотеки сучасним технічним обладнанням та реалізувати нові сучасних бібліотечні проєкти.

Вперше в рамках комплексної програми виділено кошти на реставрацію музейних експонатів, адже на Львівщині зосереджено близько 15% всієї музейної спадщини України, а в музеях знаходяться близько 1,6 млн музейних предметів.

У Львівській області розвиватимуть спорт за 40 млн гривень.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme