Волинь Новини

Квіти, мантії та дипломи: у Луцькому НТУ урочистий випуск магістрів

Понад п’ять сотень магістрів Луцького НТУ сьогодні, 27 лютого, урочисто отримали омріяні дипломи і стали на шлях нових життєвих відкриттів, успіхів та досягнень.

Чимало поважних гостей, представники духовенства та влади, адміністрація Луцького НТУ, викладачі і батьки… усі долучилися до найщиріших привітань молодій генерації успішних та перспективних випускників. Значимою сьогоднішня дата стала й тому, що цьогоріч один з найкращих закладів вищої освіти – ЛНТУ, відзначатиме 55-річницю з моменту заснування, а отже і випуск наших 657 магістрів – ювілейний.

Із найщирішими вітаннями до магістрів звернулася ректор Луцького НТУ Ірина Вахович. Вона порівняла життєвий шлях молоді із олівцем, який повинен мати міцний стержень, що залишить по собі вагомий слід та ластик, який дозволяє виправити помилки і здобути досвід. Так само, як олівець потрібно повсякчас підточувати, так і життя будь-якої людини, потрібно постійно вдосконалювати, хоч як би важко іноді це не було.

«Кожна людина є інвестором, яка віддає свої ресурси, свій час та потенціал для створення певного блага. Наш науково-педагогічний колектив інвестував у вас, далі ви стаєте на шлях самостійного життя. Відкрию вам секрет: ми вас не усьому навчили, через те, що знання – це безмежна категорія. Її можна охопити тільки тоді, якщо навчатися протягом усього життя. Сьогодні світ не потребує пересічних людей та формального підходу, сьогодні світ потребує якості. Тому я закликаю вас щодня знаходити час на саморозвиток. Не важливо скільки у нас в кишенях коштів, важливо те, якою буде історія життя, а її формує поєднання віри та вмінь, саме вони дають впевнений рух у житті», – наголосила ректор.

Особлива місія сьогодні була покладена на почесних гостей заходу, адже вони мали нагоду відзначити кращих випускників університету. «Платинові» магістри здобули не лише дипломи із відзнакою, але й численні перемоги на олімпіадах, конференціях, конкурсах наукових і дипломних робіт. Таких випускників цьогоріч у нас 37.

Отож, із вітальним словом виступив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він зазначив, що це другий важливий день у житті кожного випускника, адже перший був той, коли студенти пішли від батьків і стали самостійними, вступивши у ЗВО, а сьогодні – вони із гордістю залишають університет. Він побажав усім Божого благословення та щасливої успішної долі.

Вручив дипломи «платиновим» випускникам голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, який закликав молодь продовжувати навчатися і розвиватися: «Згадую, коли я став магістром. Тоді, з дипломом у руках, здавалося, що навчання я уже завершив. Але потім був другий університет, третій… Ти розумієш, що тобі чогось не вистачає і для того, щоб продовжити молодість, далі навчаєшся. Спілкування із викладачами та колегами завжди дають натхнення до саморозвитку. Вчитися потрібно усе життя, бо знання за плечима не носити, вони мають бути у голові».

Долучився до привітань заступник голови Волинської ОДА Ігор Чуліпа, подякувавши батькам випускників, які все-таки вплинули на рішення своїх дітей навчатися в Україні. Він також висловив вдячність магістрам, які осилили навчання і тепер отримують старт у нове, часом важке, життя, але сповнене яскравих вражень, успіхів та зростання.

Своєю чергою, із вітальним словом виступила заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк. Вона наголосила, що сьогоднішній день є святковим і для викладачів-наставників, які можуть оцінити шлях, який пройшли випускники, рівень, який вони здобули. Тепер для молоді відкриваються нові широти і нові простори, стають досяжними нові висоти.

Численні вітання сьогодні прозвучали і від деканів факультетів Луцького НТУ, від професорсько-викладацького колективу, наукових і духовних наставників випускників.

Додали урочистого настрою виконанням гімну студентства «Гаудеамус» хор Луцького педагогічного коледжу. Святковий настрій своїми виступами створили народний художній колектив бального танцю «Троянда» та заслужений артист естрадного мистецтва України, начальник відділу молодіжної політики та соціокультурної роботи ЛНТУ Сергій Скулинець.

Leave a Comment