У Франківську викрили держреєстратора в аферах з нерухомістю

28.02.2021 09:55   Джерело: ПРОЗАХІД
Опубліковано : Патрік Скеля

Протиправну діяльність державного реєстратора, який незаконно здійснив перереєстрацію нерухомого майна, задокументували співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області спільно зі слідчими обласного управління поліції та за процесуальним керівництвом обласної прокуратури, пише - ПРОЗАХІД.

Читайте також

Від прикарпатців вже надійшло 10 мільйонів гривень податку на нерухомість

В ході досудового розслідування правоохоронцями встановлено, що 33-річний мешканець Прикарпаття, перебуваючи на посаді державного реєстратора однієї із сільрад Івано-Франківщини, вніс несанкціоновані зміни до реєстру прав власності на нерухоме майно. Вказане майно на момент незаконних дій перебувало під арештом суду. Таке рішення посадовець ухвалив на підставі недостовірних документів, які подала керівниця житлово-будівельного кооперативу.

Після цього зловмисник вніс зміни у Держреєстрі речових прав щодо об’єкту незавершеного будівництва, незважаючи на відсутність дозволів органу місцевого самоврядування та органу виконавчої влади, що реалізують державну політику з питань архітектурно-будівельного контролю.

Багатоквартирний будинок введено в експлуатацію без обов’язкової сплати пайової участі у розвитку інфраструктури. Відтак, незаконно оформлено право власності на 36 квартир, 12 нежитлових приміщень і 9 гаражів.

Слідчі обласної поліції повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1,ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушникові – позбавлення волі на строк до шести років.

Правоохоронці проводять слідчі дії, щодо встановлення та затримання спільників підозрюваного, повідомляє сектор комунікації поліції Івано-Франківщини. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ПРОЗАХІД