Джемілєв допустив можливість участі Байдена в «Кримській платформі»

Читать на русском
Мустафа Джемілєв вважає дуже ймовірною участь президента США Джо Байдена у міжнародному саміті Кримської платформи, запланованому на серпень цього року.

Лідер кримськотатарського народу і нардеп від «Євросолідарності» Мустафа Джемілєв вважає дуже ймовірною участь президента США Джо Байдена у міжнародному саміті «Кримської платформи», запланованому на серпень цього року.

Про це пише Крим.Реалії.

«Є вагомі підстави очікувати, що президент США Джо Байден візьме участь у міжнародному саміті «Кримської платформи», проведення якого заплановано на 23 серпня в Києві», - цитує сайт заяву Джемілєва.

Лідер кримськотатарського народу нагадав, що президент України Володимир Зеленський 26 лютого підписав указ про заходи для розвитку і підтримки кримськотатарської мови, культури і захисту прав жителів окупованого півострова Крим.

«Ми покладаємо на це великі надії. Багато країн світу, в тому числі країни Ради Європи, США, вже висловили згоду на участь у «Кримській платформі». Хоча я точно не можу сказати, чи будуть вони представлені 23 серпня цього року на саміті, але є дуже великі підстави сподіватися на те, що, в тому числі та Джо Байден 23-го числа буде тут. У всякому разі, над цією темою ми будемо дуже ретельно працювати», - сказав Джемілєв.

За словами кримськотатарського лідера, він докладе максимум зусиль для залучення Байдена до роботи платформи. Її створення Джемілєв оцінює як істотний крок на шляху до деокупації півострова.

Політик зазначив, що питання окупованого Донбасу регулярно підіймається в рамках мінського процесу, а тему Криму президент Росії Володимир Путін не хоче навіть обговорювати.

«Нахабно заявляє, що це земля Росії, і те, що там відбувається, на окупованій території - це, мовляв, внутрішні справи Росії. Але з цим, зрозуміло, ні Україна, ні світова спільнота, ні в якій мірі не може погодитися і будуть здійснюватися необхідні заходи по деокупації», - підкреслив Джемілєв.

Відзначимо, що Білий дім поки що офіційно не підтвердив участь президента Байдена в саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві.

Раніше повідомлялося, Зеленський створив комітет з підготовки саміту «Кримської платформи».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: