Два навчальних заклади Прикарпаття увійшли в ТОП-100 найкращих в Україні

Автор: Застава Максим

28 Лют, 2021 16:17

Поділитись публікацією
Два навчальних заклади Прикарпаття увійшли в ТОП-100 найкращих в Україні

На сайті видання “Фокус” оприлюднили рейтинг найкращих шкіл України. У списку Калуський ліцей імені Дмитра Бахматюка та Українська гімназія №1 з Івано-Франківська.

Цього разу Калуський ліцей розташувався на 32-му місці. Нагадаємо, минулого року тоді ще Калуська гімназія ім. Дмитра Бахматюка була на 15-му місці, роком раніше — на 37-му. Середній бал ЗНО-2020 випускників Калуського ліцею імені Дмитра Бахматюка склав 174,84, інформують “Вікна”.

Загалом до ТОП-100 найкращих шкіл України від “Фокусу” потрапили всього два заклади освіти Івано-Франківської області. Окрім Калуського ліцею, на 13-му місці — Українська гімназія №1 з Івано-Франківська, яка минулого року була на сьомому місці.

До речі, серед шкіл України не з обласних центрів Калуський ліцей займає найвищу позицію у цьогорічному рейтингу від «Фокусу». А загалом у ТОП-100 таких шкіл є вісім. А найчисельніше тут представлені заклади освіти Києва, Львова та Харкова.

Особливість укладання рейтингу від «Фокусу» — тут враховують лише ті школи, де ЗНО складають не менше 20 випускників. При формуванні рейтингу враховували результати ЗНО 3439 закладів освіти України.