У Криму пересохли два водосховища. Вони на позначці «мертвий обʼєм»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У анексованому Криму запаси Сімферопольського і Загорського водосховищ повністю виснажилися, пройшовши позначку «мертвий обʼєм». Балановське водоймище на межі висихання.

Про це повідомляють «Крим.Реалії» з посиланням на дані російської окупаційної влади.

Попри рясні снігові опади води в Сімферопольському і Загорську водосховищах не додалося. Балановське водоймище наближається до «мертвого обʼєму», а Тайганське і Партизанське стрімко продовжують втрачати воду.

Коли водосховище переходить позначку «мертвий обʼєм», то в ньому залишається така кількість води, яку вже не можна використовувати.

  • У березні 2014 року Україна припинила постачати дніпровську воду на Кримський півострів. У вересні 2015 року активісти організували товарну блокаду Криму, а в кінці того ж року домоглися повного припинення поставок електроенергії на тимчасово окупований півострів. До анексії Україна давала з Дніпра у Крим до 85% прісної води. Україна заявила, що не буде відновлювати подачу води до деокупації Криму.
  • У вересні у Криму через пересихання водоймищ ввели третій етап (найжорсткіший) обмежень подачі води. Згодом російські військові перекрили греблею річку, щоб качати воду в Сімферополь. У кінці місяця без води залишилися майже 30 сіл, а в Сімферополі почалися перебої.
  • Окупаційна влада Криму буде примусово викуповувати у людей колодязі та свердловини через брак води на півострові. У Москві виділили понад $64 мільйони на створення нових об’єктів водопостачання у Криму.
  • У кінці листопада в Євпаторії гарячу воду відключили до кінця року. В Ялті обмежили подачу води до погодинного режиму — водосховища обміліли до історичного мінімуму.