"Будете ср*ти цілою сім’єю!": у Львові поліцію закидали заявами через погрози труїти собак та дітей на майданчиках

Поліцейські відкрили кримінальне провадження на чоловіка, який через соцмережі закликав до жорстокого поводження з тваринами. У відповідь він подав заяву до поліції на тих людей, які погрожували його родині, зокрема, й дітям.

"Під час моніторингу соцмереж поліцейські Львівщини виявили пост про те, що мешканець Львова поширює публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами", - повідомили у Відділі комунікації поліції Львівщини.

За фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як виявилось, мова йде про пост львів'янина Романа Верхоляка у Fаcebook, який заблокували за скаргами читачів. Чоловік обурювався великою кількістю собачих фекалій на дитячих майданчиках, стадіонах Львова та у відповідь на це повідомив, що його знайомий купив кілька мішків корму, змішав його з кінською дозою проносного і розкидав по дитячих майданчиках і стадіонах, аби провчити собак і їхніх власників. Зазначив, що батькам варто взяти на озброєння таку методику, адже є спеціальні місця для вигулу собак, і це не шкільні стадіони та дитячі майданчики.

Після видалення цього посту Роман Верхоляк написав інший, в якому повторив, що "відверто дістало собаче г*мно на дитячих майданчиках і стадіонах".

"Я дико шокований з того, що дуже мало людей розуміють, яку небезпеку несуть собачі фекалії. З власного досвіду скажу наступне: я бачив тільки одну старшу жіночку, яка підібрала випорожнення після своєї собаки і викинула в смітник. Жоден інший собачник після того, як бачить, що його собака насрала, цього не зробив. Відверто кажучи, мав надію, що мій попередній пост приверне увагу собачників і вони візьмуть до уваги, що вигулювати собак в непризначених для цього місцях не тільки заборонено, але й відверто дістало деяких людей. І щоб вони не наражали своїх собак на небезпеку і не вигулювали їх в непризначених для цього місцях, бо вседозволеність має межу", - написав Роман.

Він також розповів, що після публікації скандального посту почали погрожувати його сім’ї, тому відповідну заяву він подав на розгляд поліції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення