У США назвали «Північний потік-2» способом виживання для Берліна

У США назвали «Північний потік-2» способом виживання для Берліна

«Північний потік-2» – спосіб виживання для Берліна, і США не варто сподіватися, що Німеччина від нього відмовиться. Так газопровід назвав автор статті американського видання Foreign Policy Джеремі Стерн.

«Схоже, у Вашингтоні мало хто замислювався, що уряд Німеччини бачить “Північний потік-2” способом виживання і має намір завершити його будь-що-будь, а будь-яка потенційна “угода” цілком ймовірно пройде за участю США», – написав він.

Як вказав Стерн, республіканці впевнені, що зупинити будівництво газопроводу допоможуть санкції США проти Німеччини, а демократи – що проект можна закрити, досягнувши компромісу з німецькою стороною.

«Але ніякої обсяг санкцій США не переконає Меркель ризикнути і дозволити Путіну перекрити крани на рік виборів. Ніякі поступки щодо тарифів або зобов’язання НАТО не схилять її підірвати вигоду і спроможність німецької економіки », – написав він.

При цьому Стерн зазначив, що Німеччина могла б змінити рішення щодо поставок газу з Росії, якби відмовилася від заборони ядерного палива або підвищила б ціни на енергію в сфері промисловості, знизивши на неї попит. «Але цього не сталося і не станеться, тому що всі ці дії – політичний суїцид», – додав він.

Раніше міністр охорони навколишнього середовища ФРН Свен Шульце заявила, що в разі зупинки будівництва «Північного потоку-2» Німеччина може зіткнутися з позовами про відшкодування шкоди в міжнародних арбітражних судах.

Читайте freezmi.io в Google News

Proudly made inUkraine