З 1 березня в Україні підвищать пенсії

З 1 березня в Україні підвищать пенсії

Кабмін також подав законопроєкт, який чітко визначатиме автоматичну індексацію пенсій 1 березня

З 1 березня в Україні підвищать пенсії
Фото Ратинський В'ячеслав / УНІАН

З 1 березня пенсії для восьми мільйонів українців зростуть в середньому на 300 грн. Кабмін також подав законопроєкт, який чітко визначатиме автоматичну індексацію пенсій 1 березня. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у фейсбуці.

«Вже відзавтра пенсії для восьми мільйонів українців зростуть на 11%. В середньому зростання становитиме 300 грн», – написав він.

Також прем’єр додав, що уряд продовжує працювати над додатковими механізмами підтримки.

«Наприклад, минулого року люди віком від 80 років почали отримувати 500 грн щомісячної доплати, а вже цьогоріч додаткові виплати в розмірі 400 грн почнуть отримувати й люди старше 75 років»,- зазначив Шмигаль.

За його словами, Кабінет міністрів також подав законопроєкт, який чітко визначатиме автоматичну індексацію пенсій 1 березня.

«Ще одним кроком до справедливої та достойної пенсії в Україні стане запровадження накопичувальної системи, над якою уряд і парламент зараз активно ведуть роботу», – додав він.

Нагадаємо: підвищується також мінімальна пенсійна виплата до рівня 2 200 грн особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років для жінок і 35 років для чоловіків).

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло