$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+9° Київ +9° Варшава +10° Вашингтон

Глава української делегації в ТКГ пов'язав «медведчуківські» санкції з загостренням на Донбасі

UA.NEWS 28 Лютого 2021 19:00
Глава української делегації в ТКГ пов'язав «медведчуківські» санкції з загостренням на Донбасі

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що санкції проти «медведчуківських» каналів та самого народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука могли стати причиною загострення ситуації на Донбасі. Активізація російських окупаційних військ сталася після того, як Україна почала активно відстоювати свої інтереси.

Про це Леонід Кравчук розповів в інтерв'ю виданню DW.

«Я думаю, це пов'язано саме з тим, що Україна почала активно діяти. Зеленський наклав санкції на проросійські канали за їх пропаганду, ввів санкції проти Медведчука. Росія зрозуміла, що ситуація не на їхню користь, і почала показувати, що вони також мають силу і можуть щось зробити», - сказав Кравчук.

Він додав, що змусити Росію піти з Донбасу Україна може, лише об'єднавши зусилля зі світовим співтовариством.

«Поки світова спільнота, ЄС, США і, звичайно, Україна, не змусять Росію піти з Донбасу і Криму, то війна не закінчиться», - додав Кравчук.

За добу 26 лютого на Донбасі в результаті терористичних обстрілів і підриву постраждали 11 українських військових. Українська сторона запитує режим «тиші», але противник ігнорує.

Українська делегація в Тристоронньої контактній групі чекає реакції держав-партнерів та керівництва міжнародних організацій щодо поранень і бойових травм, які отримали 11 українських військових 26 лютого на Донбасі.

За минулу добу 27 лютого російсько-терористичні війська на Донбасі дев'ять разів порушили режим перемир'я, обстрілявши позиції українських захисників з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У Луганського, де були мінометні обстріли, в результаті підриву на міні ПОМ-2 отримав осколкові поранення військовослужбовець ЗСУ.