У парламенті Вірменії не виключають можливості імпічменту Саркісяна

Читать на русском
У парламенті Вірменії допустили можливість імпічменту президента країни Армена Саркісяна. Причина - його відмова звільнити главу Генштабу Оніка Госпаряна.
Армен СаркісянФото: president.am

У парламенті Вірменії допустили можливість імпічменту президента країни Армена Саркісяна через його відмови підписувати указ про звільнення глави Генерального штабу Оніка Госпаряна. Звільнення голови Генштабу вже повторно зажадав прем'єр Нікола Пашинян.

Про це заявив депутат від правлячої в Вірменії фракції «Мій крок» Ваагн Овакімян у Facebook.

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

Він зазначив, що згідно з конституцією країни президент може повернути клопотання із запереченням, однак Саркісян самовільно реалізував свої повноваження.

«Таким чином, президент може завдати шкоди безпеці країни, ввести країну в нестабільність. Останнім часом дії Армена Саркісяна, здається, спрямовані на це. Таким чином, можна зафіксувати, що є всі підстави для початку процесу імпічменту президента Вірменії на підставі порушення ним статті 141 Конституції Вірменії (президент республіки може бути усунутий з посади за державну зраду, інший тяжкий злочин або грубе порушення Конституції)», - написав він.

Як відомо, 25 лютого глава Генштабу Гаспарян закликав прем'єр-міністра Вірменії Ніколу Пашиняна подати у відставку на тлі антиурядових акцій протесту. Пашинян, в свою чергу, звинуватив главу Генштабу в спробі військового перевороту в Вірменії.

При цьому Пашинян звернувся до президента Армена Саркісяну з проханням про звільнення глави Генштабу.

Саркісян відхилив прохання Пашиняна. Він назвав проєкт указу про звільнення глави Генштабу невідповідним конституції Вірменії. Пашинян повторно зажадав від президента Вірменії звільнити керівника Генштабу.

Нагадаємо, в Єревані опозиція проводить мітинги з вимогою відставки Пашиняна. Вони почалися одразу після програшу у війні за Карабах. Черговий мітинг відбудеться завтра, 1 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: