Експерт назвав умови зростання інвестицій в українську економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав умови зростання інвестицій в українську економіку

Казна та Політика
544
Аби відновити приватні інвестиції та інвестиційний попит, Україні треба підвищити мінімальну зарплату, зняти карантинні обмеження, а також продовжити співпрацю з МВФ.
Про це розповів виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.
«Загалом споживчий попит в Україні не був настільки стиснутим, індекс фізичного обсягу роздрібної торгівлі 2020 року зріс на 8%. Водночас, так, суттєво скоротилися приватні інвестиції та інвестиційний попит. Але для їх відновлення потрібно не лише зняти карантинні обмеження та підвищити мінімальну зарплату, що підштовхнуло б споживчий попит. Потрібно відновити співпрацю з МВФ, показавши справжню волю влади до очищення судової системи та боротьби з корупцією, яка збільшує інвестиційні ризики. Це також дозволить гарантувати макроекономічну стабільність – іншу передумову зростання інвестицій», – розповів експерт.
13 лютого МВФ оголосив про завершення роботи чергової місії щодо перегляду програми stand by. За словами постійного представника Фонду в Україні Йости Люнгмана, з 21 до 23 грудня та з 11 січня до 12 лютого фахівці МВФ обговорили з українськими посадовцями прогрес у впровадженні заходів та реформ, що є частиною підтриманої угодою stand by програми дій уряду.
18 лютого посли країн «Великої сімки» на зустрічі з міністром фінансів Сергієм Марченком привітали зобов’язання України вжити необхідних заходів для завершення перегляду програми МВФ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас