$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+9° Київ +11° Варшава +6° Вашингтон

Байден сприятиме євроінтеграції України та Білорусі

UA.NEWS 28 Лютого 2021 20:23
Байден сприятиме євроінтеграції України та Білорусі

Президент США Джо Байден сприятиме європейській інтеграції України і Білорусі. Він повністю підтримує зміцнення трансатлантичного співтовариства і приєднання таких країн, як Україна і Білорусь, до Євросоюзу.

Про це розповіла конгресвумен від Демократичної партії Марсі Каптур, пише Голос Америки.

За словами Каптур, Байдену не потрібні додаткові відомості з приводу того, що повинно бути зроблено в Центральній Європі, як відповідь США на події в Білорусі.

«Він повністю підтримує зміцнення трансатлантичного співтовариства і приєднання таких країн як Україна і Білорусь до Євросоюзу. Такі ж цілі і у мене», - сказала вона.

Марсі Каптур зазначила, що стурбована поведінкою диктатора Олександра Лукашенка і сподівається на розширення американських санкцій щодо білорусів і росіян, причетних до порушення прав людини в Білорусі.

«Замість того, щоб відреагувати на заклики до більшої свободи, Лукашенко звернувся до російського диктатора Володимира Путіна, щоб отримати від нього гарантії по кредитах, і допомогу від їх пропагандистів і спецслужб», - пояснила Каптур.

Вона додала, що США повинні розширити санкції щодо тих, хто займається в Білорусі злочинною діяльністю, зокрема щодо співробітників спецслужб і МВС, а також щодо росіян, причетних до цих подій.

Раніше президент Джо Байден заявив, що США завжди будуть підтримувати Україну в її протистоянні з РФ і ніколи не визнають анексії Криму.

Палата представників американського Конгресу проголосувала за прийняття плану президента США Джо Байдена з порятунку американської економіки і надання допомоги населенню в умовах пандемії коронавируса, який передбачає виділення на ці цілі $ 1,9 трлн.

Президент США Джо Байден може взяти участь в саміті Кримської платформи в серпні, повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.