UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Прикарпатті у кандидата Шевченка з'явились конкуренти-клони

25 лютого, в останній день реєстрації кандидатів до Верховної Ради України, на проміжних виборах по 87-му округу подали документи ще двоє Олександрів Шевченків – Олександр Леонідович Шевченко та Олександр Петрович Шевченко
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на рух "ЧЕСНО", якому це повідомили у Центральній виборчій комісії.

"На сайті НАЗК вже є декларації цих потенційних кандидатів. Але на сайті ЦВК ці прізвища ще не відображені. У виборчої комісії є п'ять днів з моменту завершення реєстрації, щоб розглянути заяви кандидатів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обидва Олександри є мешканцями Києва та Київської області та не вказали у своїх деклараціях належних доходів чи заощаджень, що дозволили б їм оплатити заставу у 60 тисяч гривень.

Як відомо, наразі є зареєстрований кандидат від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко – місцевий прикарпатський політик, екс-нардеп та чинний депутат Івано-Франківської обласної ради.

Про Олександра Леонідовича Шевченка відомо, що він народився у 1974 році, проживає в селі Дзвінкове Фастівського району на Київщині та наразі тимчасово не працює. Згідно з декларацією, яку він подав при реєстрації до ЦВК 24 лютого, він має у співвласності квартиру у столиці, а його дохід за 2020 рік склав трохи більше 30 тисяч гривень – потенційний кандидат отримував допомогу по безробіттю.

Попри те, що Олександр Шевченко вказав у декларації лише допомогу по безробіттю, він є співзасновником благодійного фонду "Маестро".

У свою чергу Олександр Петрович Шевченко народився у 1969 році в Києві, там і проживає. При подачі документів до ЦВК він вказав, що працює електрозварником у ТОВ "ЮНІБІЛД", проте в декларації, яку він подав 24 лютого, не вказав жодного доходу у 2020 році. В тій же декларації Шевченко вказав, що є власником квартири у Києві, автомобіля ВАЗ 21104 та зберігає готівкою 20 тисяч гривень.

Нагадаємо, станом на 25 лютого ЦВК зареєструвала дев'ять кандидатів у народні депутати України, які балотуються від прикарпатського округу №87.

Потреба у довиборах на 87-му окрузі виникла після того, як 17 листопада 2020 року Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Зіновія Андрійовича від фракції "Слуга народу", який відмовився від мандату після обрання мером міста Надвірна на Прикарпатті.

27 листопада 2020 року ЦВК призначила проміжні вибори на 87-му окрузі в Івано-Франківській області на 28 березня 2021 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Прикарпаття

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme