Литва може допомогти Україні з доказами для санкцій ЄС – міністр

Неділя, 28 лютого 2021, 21:03
Литва може допомогти Україні з доказами для санкцій ЄС – міністр
Радіо Свобода

Литва готова допомогти Києву в підготовці доказів щодо незаконних дій конкретних осіб по відношенню до України з метою внесення їх у санкційний список ЄС.

Джерело: міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс в інтерв’ю Радіо Свобода

Пряма мова: "Думаю, ще все попереду. Ми обговорювали це з міністром (Дмитром Кулебою – ред.). Я розповів, що в Литві ми зараз часто маємо справу з санкціями – зокрема, зараз ми працюємо над новим пакетом по Білорусі.

Тож ми можемо надати якусь допомогу – наприклад, у підготовці пакету доказів по конкретних людях, аби далі передати його на розгляд Євросоюзу. Не можу обіцяти, що всі зрештою опиняться в списку ЄС, але чому б не запропонувати тих чи інших осіб".

"Перше, на що ми дивимося, – це пакети доказів".

"Європа повинна бути готовою захистити у суді своє рішення застосувати санкції проти тієї чи іншої особи".

Що передувало: Раніше у ЄС заявили, що новий санкційний механізм, який ЄС планує застосувати за порушення прав людини, може бути застосований проти Росії через "справу Навального".

У цьому зв’язку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вказав, що Росія так само порушує права і чинить репресії в окупованому Криму, а тому Україна знову звернеться до ЄС з проханням застосувати санкції проти Росії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News