UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Польща хоче спростити процедуру працевлаштування іноземців

Уряд Польщі планує спростити процедуру працевлаштування іноземців з-за меж Європейського Союзу, серед яких і українці
 

Журналіст відділу новин

Про це заявив представник компанії з працевлаштування EWL Group Міхал Вежховський, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

Він наголосив, що ці плани уряду є "позитивним сигналом для польського бізнесу", який потребує працівників на тривалі проміжки часу.

Йдеться про збільшення періоду працевлаштування без необхідності отримання дозволу на працю, введення нового типу документу щодо доступу на ринок праці до трьох років, прискорення усіх легалізаційних процедур й усунення бюрократичних перепон та зловживань.

За його словами, нинішня процедура працевлаштування іноземців, зокрема українців, є простою лише на першому етапі. Натомість продовження дозвільних документів для перебування і роботу в РП вже викликає ряд труднощів.

Як зауважив експерт, значною проблемою для польських компаній є ротація персоналу. Він підкреслив, що процес легалізації нового працівника в Польщі може займати до 2-3 місяців, а подекуди навіть півроку.

"На жаль, після цього періоду працівник, наприклад з України, часто мусить вже повертатися додому, або виробляти карту перебування, що пов’язано з тривалим періодом очікування", – підкреслив Вежховський.

Він наголосив, що у випадку запровадження цих змін зменшиться ротація працівників, що також знизить витрати бізнесу на легалізацію нового працівника.

Представник EWL зазначив, що такі спрощення є необхідними, оскільки потреба в іноземних працівників у Польщі й надалі зростатиме.

Раніше повідомлялося, що більшість українців, які приїздять працювати закордон, зокрема, в Польщу, все більше працюють у легальних сферах і сплачують податки у місцевий Фонд соціального страхування.

Так, у серпні 2020 році у Польщі 507 тисяч українців виявились платниками податків у місцевий Фонд соціального страхування, що стало рекордом.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme