Росія постійно тримає на Донбасі близько 50 снайперів – розвідка

Читать на русском
Зона ООС стала місцем, де російські військові постійно випробовують новітні зразки снайперського озброєння і тактики роботи снайперів
Російський снайперМіноборони РФ

Згідно з даними розвідки, окупанти постійно тримають на Донбасі не менше 50 снайперів, які належать до різних російським силовим структурам.

Про це заявило Головне управління розвідки Міністерства оборони України в коментарі проєкту «Радіо Свобода. Донбас. Реалії».

Українські розвідники кажуть, що на лінії фронту постійно діють російські снайпери, а зона ООС стала місцем, де російські військові постійно випробовують новітні зразки снайперського озброєння і тактики роботи снайперів. При цьому, за даними ГУР МО, снайпери на постійній основі з'явилися в бандформуваннях «1-й армійський корпус» і «2-й армійський корпус» псевдореспублік ще з 2016 року. Навчають цих снайперів російські інструктори.

«За нашими даними, зараз штатна чисельність таких підрозділів становить близько 450 військовослужбовців-снайперів. Крім того, на територію України зараз дуже активно заходять снайперські групи озброєних сил Росії, ФСБ, інших силових структур. Це близько 50 осіб, які постійно перебувають на нашій території для того, щоб відпрацьовувати найбільш важливі завдання і, крім того, підвищувати свій бойовий досвід по застосуванню снайперського озброєння в сучасних конфліктах», - розповів представник ГУР МО Вадим Скібіцький.

Снайпери РФ на ДонбасіДонбас. Реалії

За інформацією української розвідки, Росія перекинула на Донбас новий підрозділ снайперів, які озброєні комплексами різного калібру.

24 лютого на Донбасі в зоні операції Об'єднаних сил недалеко від населеного пункту Піски в результаті чергового обстрілу українських позицій отримав поранення український військовослужбовець.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявляв, що українська розвідка уважно відстежує і контролює всі снайперські групи російських окупантів на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: