$39.60 €42.44
menu closed
menu open
weather +10 Київ

"Разом ми стоїмо, окремо – падаємо". Зеленський відреагував на слова Байдена щодо Криму

"Разом ми стоїмо, окремо – падаємо". Зеленський відреагував на слова Байдена щодо Криму Зеленський подякував Байдену за "сильний меседж"
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський англійською подякував президенту США Джо Байдену за його меседж щодо Криму. Українці високо цінують підтримку США, зазначив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський подякував у Twitter президенту Сполучених Штатів Джо Байдену за підтримку України та невизнання анексії Криму РФ.

Зеленський англійською зазначив, що українці високо цінують підтримку США.

"Вдячний президенту США Джо Байдену за сильний меседж: Крим – це Україна! Ось для чого потрібне справжнє стратегічне партнерство. Українці високо цінують підтримку США: від територіальної цілісності до зміцнення обороноздатності та впровадження реформ. Разом ми стоїмо, окремо падаємо ", – написав Зеленський.

У День опору окупації Криму, 26 лютого, президент США Джо Байден заявив, що Штати ніколи не визнають окупації Криму і будуть разом з Україною протистояти Росії. "У цю похмуру річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим – це Україна", – ідеться в повідомленні Білого дому.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Зеленський рік тому оголосив 26 лютого Днем опору окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.